Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

1273461452_92489413_5-osho-dvd-cd-osho-bhagwan-rajneesh-osho-dvds-cd-mail-me-prakash16gmailcom-maharashtra-1273461452Společnost potřebuje otroctví je úryvek z knihy geniálního myslitele 20. století Sri Rajneeshe zvaného Osho. Text pod názvem Důvěra – směr, ne cíl vydá ještě v roce 2016 nakladatelství Eugenika. Níže si přečtěte, co od nás, svých občanů, společnost očekává a proč z nás potřebuje dělat otroky.

Důvěřujte především sami sobě

Společnost ničí důvěru u samotných kořenů: neumožňuje vám, abyste důvěřovali sami sobě. Vštěpuje vám všechny ostatní druhy důvěry – důvěru v rodiče, důvěru v církev, důvěru ve stát, důvěru v Boha, a tak dále, ale základní důvěru zcela zničila. To ale znamená, že všechny ostatní druhy důvěry jsou falešné – jak jinak! Všechny ostatní druhy důvěry se podobají květinám z umělé hmoty; chybí vám skutečné kořeny, z nichž by mohly vyrůstat živé květiny.

Kdo důvěřuje sám sobě, představuje pro společnost nebezpečí

Společnost to dělá schválně, záměrně, protože ten, kdo důvěřuje sám v sebe, pro ni představuje nebezpečí – společnost totiž potřebuje otroctví a mnoho do něj investovala. Člověk, který důvěřuje sám v sebe, je nezávislý. Nemůžete předvídat, co udělá, protože si žije po svém; jeho život plyne ve znamení svobody. To, zda něčemu důvěřuje, vychází z jeho pocitů, z jeho lásky; jeho důvěra pak bude opravdu silná a bude v ní obsažena pravda. Bude živá a skutečná. A on bude ochoten pro ni vše riskovat, ale jen tehdy, pokud vycítí, že je to pravda, jen pokud vzbudí odezvu v jeho srdci a v jeho mysli, pokud v něm probudí lásku, jinak ne. Do žádné víry nelze nikoho nutit.

Společnost z nás vyrábí roboty a stroje

Tato společnost potřebuje víru; její základy stojí na autohypnóze. Je založena na vytváření robotů a strojů, nikoli lidí. Potřebuje závislé jedince – natolik závislé, aby měli neustálou potřebu nechat se tyranizovat, natolik závislé, aby své tyrany aktivně vyhledávali, aby hledali své Adolfy Hitlery, své Mussolini, své Josefy Staliny a Mao-ce-tungy. Proměnili jsme zemi, tuto krásnou planetu, v jedno velké vězení. Několik mocichtivých lidí udělalo z celého lidstva pouhý dav. Člověk má právo na existenci pouze tehdy, pokud přistoupí na všemožné nesmysly.

Fotografie Osha byla převzata ze stránky http://3.bp.blogspot.com/-8t8kIz-fK88/Ty-DPyDB1qI/AAAAAAAAABw/a-wOHIAJEoY/s1600/1273461452_92489413_5-OSHO-DVD-CD-osho-Bhagwan-Rajneesh-Osho-dvds-cd-mail-me-prakash16gmailcom-Maharashtra-1273461452.jpg