Chvála Duangu chleba (Milan Peterka)

Duangu chleba nemusíme používat jen při duangu dietě. Začal jsem ho začal doporučovat i pacientům. Musím říct, že ohlasy jsou pozitivní a účinky rovněž. Proto Duangu chleba použijte při zácpě, u divertikulózy, u dyslipidémie, zvýšeném cholesterolu, osteoporóze, obezitě, diabetu a také jako náhradu pečiva a pšenice.

A jak Duangu chleba upéct?

Ingredience:
  • 230 gramů slunečnicových semínek
  • 2 vejce
  • 30 gramů chia namočit do 0,6 dcl vody
  • 60 gramů zlatých lněných semínek
  • 2 lžičky kypřicího prášku (dávám vinný kámen – poznámka ZŽ)
  • 25 gramů psyllia
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička soli a voda

Postup přípravy:

Chia semínka namočte ve vodě na pět minut, slunečnicová a lněná semínka s psylliem namelte v kuchyňském mixéru. Do namletých semínek přidejte všechny další ingredience a postupně vodu, dokud nevznikne konzistence podobná těstu. Těsto přeložte do formy na pečení „srnčí hřbet“, vystlanou papírem na pečení. Pečte v troubě na 180 stupňů (manželka peče asi 40 minut v naší elektrické troubě), testujte špejlí. Po upečení nechte vychladnout a odpařit.

Přeji pevné zdraví a dobrou chuť!!!“

Zdroje:

Článek jsem převzala z facebookové stránky terapeuta TCM Milana Peterky a fotku duangu chleba ze stránky o duangu stravování, kde najdete rovněž podrobné indikace k tomuto způsobu stravování.

Foto: Wendy Přistoupilová