Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Chřestová sezona je v plném proudu, a protože chřest je nesmírně zdravá (rychle rostoucí, a tedy typicky jarní – „dřevěná“, „jaterní“) zelenina, rozhodně stojí za to jeho „období“ využít a připravovat si jej na co nejvíce způsobů. Chřest svou jarní podstatou a zelenou barvou výborně působí na játra, která uvolňuje, a zároveň jako šťavnatá rostlina plná „vody“ dobře harmonizuje a doplňuje ledviny (a sexuální apetit 😉 ).

Suroviny:

  • chlebové těsto (recept níže)
  • olivový olej
  • 2 velké cibule na jeden plech pizzy
  • cca 350 g chřestu (já měla bio z Freshbedýnek)
  • 2 ks mozzarelly, nejlépe buvolí
  • parmazán dle chuti
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Chlebové těsto:

Připravíte z kvásku, soli, vody a mouky. Používám špaldovou mouku 603 nebo 1050 z DM Drogerie Markt.

Postup:

Chlebové těsto rozválíme na tenkou placku a přeneseme na plech politý olivovým olejem. Na těsto rozetřeme cibuli, kterou jsme předtím najemno nasekali a dozlatova opekli na olivovém oleji. Na ni rozložíme očištěný, a je-li třeba, také oloupaný chřest. Osolíme, opepříme a obložíme plátky mozzarelly. Velkoryse zašplíchneme olivovým olejem a dáme péct do horké trouby, dokud není mozzarella rozteklá a opečená a těsto křupavé.

Je to naprosto skvělá pizza! U nás zabodovala i u dětí, a to je co říct ;-).