Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Jambalaya je příjemný jednoduchý pokrm pro chladnější dny. Původně se připravoval ve Španělsku a americké Louisianě. Zkuste si jej uvařit, stojí to za to!

Ráda toto podzimně-zimní jídlo připravuji na kachlových kamnech

Suroviny:

  • (bio) rýže basmati
  • cibule a česnek
  • rajčatová passata nebo jako zde – pár zbylých rajčat (spařených a oloupaných) a zavařená směs z pečené cukety od Helenky
  • kvalitní uzenina (nejlépe chorizo, ale vynikající bylo i tady použité tvarůžkové cigáro)
  • sůl, pepř
  • koření: sladká paprika, tymián
Příprava uzeniny
Čerstvě podušená zelenina
Z té jsem zde kvůli estetice umixovala pastu, do níž pak přijde kořeněná uzenina

Postup:

Na tuku zpěníme cibuli a česnek, až zesklovatí, přilijeme bio rajčatovou passatu, mírně ocukrujeme třtinovým cukrem a osolíme. Necháme zredukovat tekutinu. Na zvláštní pánvi opečeme uzeninu, nakrájenou na plátky, odstavíme, přidáme oregano a papriku a na ještě rozpálené pánvi necháme koření s uzeninou ještě jemně osmažit. Směsí zalijeme uvařenou rýži, rozprostřenou na vymazaném pekáčku a dáme zapéct.

Po zapečení