Jahodový alkoholový likér

Dominika Orságová z kopřivnické Divotvůrny mi poskytla recept na fantastický likér z jahod, který mimo jiné harmonizuje střední ohřívač a dodává krev: bio jahody z farmářského trhu naložte do vodky. Svařte vodu s cukrem a po vychladnutí přilijte k vodce s jahodami. Přidejte podle chuti koření (např. skořici, hřebíček atd.). Likér nechejte tři týdny ve tmě ve spíži. Jednou za čas je potřeba protřepat, aby jahody byly stále nasáklé alkoholem a nezkazily se. Poté se likér přecedí a nalije do lahviček. Zbydou „opilé jahody“, které se mohou použít do dezertů, ale pozor na obsah alkoholu! Taky je možnost trochu jiného postupu, kdy jahody necháme několik týdnů ve vodce, teprve pak se přidá voda s cukrem a likér se zase několik týdnů nechá odstát.