Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

Přednáška a/nebo workshop, který vás naučí základním sezonním pracím bylinkáře tak, jak jdou za sebou v průběhu kalendářního roku. To vše s ohledem na pět elementů tradiční čínské medicíny. Těšit se můžete také na praktické výlety do přírody s poznáváním a sběrem léčivek a na jejich zpracovávání.

O čem si budeme povídat konkrétně?

Mnoho začínajících bylinářů se domnívá, že se bylinkaření můžeme věnovat pouze na jaře a v létě. Možná najdeme nějaké léčivky na podzim, ale třeba zima je v očích velké části veřejnosti spojena se sněhem, zimou a vlhkem, které nemohou vášnivému sběrateli léčivých darů přírody nic nabídnout. Pravda je taková, že skutečně nejvíc léčivek najdeme od jara do podzimu, ale v zimě se nabízí mnoho dalších činností, které mohou bylinářské nadšence uspokojit – přes studium zaměřené na další sezonu, zpracovávání zimních produktů (hub i rostlin), a především správně indikované a dávkované využívání právě těch výdobytků, které jsme si připravili během sezony růstu a dozrávání. Třeba zima je totiž období, kdy často my nebo naši blízcí řešíme rýmy, virózy, ale i únavu a další obtíže. Bylinářův rok se tedy dělí na čtyři rovnocenná období.
Jen o tom však naše povídání rozhodně nebude. Čeká vás taky přehled vztahu čtyř elementů a rostlin, přehled hlavních svátků bylin a přírody, které se slaví napříč světem, i poznámky k tomu, jak se stát bylinářem, kterému budou věřit nejen jeho klienti, ale taky rodina (a tam to bývá nejtěžší…).

Všechny přednáškové okruhy z tématu Západní bylinkaření najdete zde.