Kotvičník zemní: zelená viagra a hormonální superpotravina pro ženy

Klimakterium? Fajn věcička, že? Vynechávající menzes a návaly jsou chronicky známé, ale co třeba: svědění kůže z nedostatku krve a horkého větru pod kůží, brnění rukou a nohouparalyzující závratě, zjemnění + úbytek vlasů, suché sliznice. Co tedy v případě, kdy se po čtyřicítce něco takového začne projevovat a klasické potíže se zatím nemusí objevit?

Celý článek najdete zde.

Stoj na hlavě

Stoj na hlavě je v józe velký strašák. Kdykoli jen naznačím, že se můžeme klidně i stavět na hlavu, stává se z větší části “mých” jogínů hromádka různých obtíží, které jim ale opravdu tento druh pozic neumožňují: blokáda krční páteře, bolesti krční páteře, fobie z obráceného těla, a mnoho dalšího. Jak je to tedy se stojem na hlavě? Kdy ji dělat, a kdy ji naopak nedělat vůbec? Pojďme si to společně projít.

Celý článek najdete zde.

Rujána – severoněmecký ostrov, kam s námi a jógou můžete jet v červnu (fotogalerie z míst, která navštívíme)

Rujána mě doslova dostala na první pohled a první vdechnutí jejího svěžího, čerstvého a přímořského vzduchu. Rovné planiny, perfektní infrastruktura, která kupodivu neničí přírodní ráz ostrova, německá pečlivostudržovaná příroda, domy i národní parky, vynikající severoněmecká kuchyně a – klid

Celý článek s fotogalerií najdete zde.

Špaldová pizza

IMG_5321[2]Špaldová pizza se sice drobí trošku víc než klasická pizza z vysokolepkové mouky, ale zato je zdravější a stejně chutná. Protože jsme doma pizzožrouti a vůbec máme rádi rajčata, v létě si zavařuji samotná rajčata v podobě passaty, případně například s cuketami a v zimě používám směs právě na pizzu a těstoviny.

Čtěte recept zde.

Jógový výlet na Rujánu: národní park Jasmund

Bydlet a cvičit budeme v hotýlku přímo na pláži Baltského moře a pouhých pár desítek metrů od vstupu do národního parku Jasmund. Těšte se na nádherné křídové útesy, až 160 m vysoké (od “paty” moře), místo nálezů jantaru, plné zkamenělin, hluboké bukové lesy (Stubnitz), útes Wissover Klinken a další atraktivity. Více o výletu na sever Evropy k moři najdete zde.

Bio hovězí peposo – ideální pokrm pro zimní období

img_96871Hovězí peposo, v našem případě z bio masa z Farmy domů (ale lze např. i z ekofarmy Sasov), je mnoho hodin dušené maso, které splňuje řadu kritérii na ideální zimní jídlo podle tradiční čínské medicíny. Způsob přípravy je šetrný (dušení), druh masa (hovězí) vhodný z pohledu doplňování krve a suroviny zvolené tak, aby doplňovaly energii ledvin právě v zimním období.

Celý recept najdete zde.