Lokálně a zdravě – recepty od Romany II.

kubaLokálně a zdravě – recepty od Romany II. přináší další recept, který nejenže nezruinuje naše peněženky (a to ani v případě vysoké hypotéky 😉 ), ale který navíc patří do “zlatého fondu českých receptů”..

Kroupový kuba – černý kuba

Suroviny:

  • středně velké kroupy
  • sušené hřiby (případně čerstvé houby dle nabídky)
  • česnek, majoránka
  • sádlo (pro vegetariány máslo)
  • vejce od šťastných slepic

Postup:

Středně velké kroupy uvaříme ve slané vodě s kmínem doměkka, zvlášť uvaříme sušené houby ve slané vodě, obojí smícháme a přidáme hodně nastrouhaného česneku -kdo chce tak i trochu majoránky (Romana dává vždy) a směs dáme do zapékací nádoby vymazané sádlem. Sádlem pomastíme i shora, aby se kroupy nevysušily. Zaklopíme a pečeme. Ke konci zapékání zalijeme rozšlehanými vejci s troškou soli a pepře.
Kdo nemá sušené houby (neboť letos jich moc nebylo), tak může povařit žampiony nebo hlívu. Hlívu vaříme ovšem déle. Také se hodí určitě i jiné houby, které jsou zrovna na trhu…
Zaujaly vás recepty od Romany? Doporučuji její přednášku Moderní, rozumná a zdravá strava, která se bude konat v neděli 21. 2. 2016 v Shanti Yoga Studiu!
Titulní fotografie převzata ze stránek www.week.cz.