Omeleta s pupalkou, lichořeřišnicí a ovčím sýrem

Omeleta s pupalkou, lichořeřišnicí, ovčím sýrem* a dalšími ingrediencemi je výborná slaná varianta snídaně, kterou můžete doplnit kvalitním chlebem** s kvalitním máslem. Ráno vám zahřeje slezinu (protože ráno bychom měli jíst teplá jídla) a zároveň proto, že je slaná, povede energii do ledvin. Doplňte neslazeným bylinkovým čajem a máte ideální snídani nebo večeři!

Suroviny:

  • 2-3 vejce (minimálně od šťastných slepic, když už ne bio)
  • pár listů a květů lichořeřišnice
  • pár květů pupalky dvouleté
  • nastrouhaný ovčí sýr (použila jsem nesolenou ovčí hrudku z Farmy pod Filipkou)
  • jeden boční stonek s listy libečku
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • lžička bio sádla (pro vegetariány ghí)

Postup:

Vejce vyklepneme, přidáme do nich sýr a veškeré byliny, osolíme a opepříme a velmi jemně prošleháme. Na pánvi roztavíme tuk, vylijeme na něj opatrně směs a necháme na malém ohni srážet. Jakmile je spodní část omelety zlehka opečená, opatrně obrátíme. Podávala jsem se žitným bio chlebem s farmářským máslem a mátovým čajem.


* Dodává Farma domů

** Dodávají Freshbedynky