Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_7441[1]Šťovíková polévka je překvapivě chutné jarní jídlo, které však nedělejte příliš často – šťovík obsahuje šťavelany a může vám překyselit žaludek a nastartovat takzvaný vzestup jaterního jangu, neboť kyselá chuť příliš aktivizuje játra, která v tomto ročním období vládnou orgánům zang. Ideálně máme mít každý den cca 3 lístky šťovíku. Přesto jednou za čas si polévku určitě udělejte!

IMG_7444[1]Suroviny:

  • kytičku šťovíku
  • podle potřeby brambory
  • pórek
  • sůl
  • zakysanou smetanu
  • čerstvě namletý pepř

IMG_7445[1]Postup:

Na kolečka nakrájený pórek orestujeme na olivovém oleji nebo jiném vhodném tuku, přidáme šťovík a zalijeme vodou. Přidáme sůl a podle požadovaného množství polévky také počet brambor, které nahrubo nakrájíme. Necháme vařit, a jakmile jsou brambory měkké, vše rozmixujeme. Vmícháme zakysanou smetanu a podle chuti mletý pepř.

Polévka prý nevypadá vábně, ale musím říci, že je naprosto skvělá!