Teplý salát z natě červené řepy

Kdykoli jsem si dovezla bio bedýnku se zeleninou, trčela z ní kromě všech těch plnohodnotných bulv a kořenů ještě hromada zelených natí, kterou jsem vždy rovnou s těžkým srdcem vyhazovala do kompostu. A tak jsem to změnila. Pomohl přítel Google, který “vyhodil” informaci o tomto parádním salátu právě z natí červené řepy.

Dnes jsem proto servírovala:

  • 🥕pečenou mladou mrkev s tymiánem
  • 🥕červenou řepu (bulvu), pečenou i se slupkou v troubě s olivovým olejem
  • 🥕plněný kynutý celozrnný věnec
  • 🥕a především geniální salát z natě červené řepy!

Postup:

  • 🥗vyberte hezké mladé (i velké) listy řepy i s červenými stonky
  • 🥗nechejte půl hodiny máčet ve studené vodě
  • 🥗nakrájejte
  • 🥗cca 10 minut povařte ve vodě
  • 🥗vyndejte a zalijte zálivkou: 1 stroužek nadrceného česneku, sojová omáčka, umeocet, bio olivový olej a semínka slunečnice a kešu, co jste předtím nasucho opražili.

Příště se podíváme na zoubek mrkvové nati!