Zkuste mrknout na studium tradiční čínské medicíny v naší úžasné Shanti Academy!

IMG_8074[1]Zdravá (bio) svačinka nejen pro děti je recept na kvalitní náhradu za nejrůznější termixy, zahuštěné jogurty, takzvané kakaové pudinky (se spoustou aditiv) a další nezdravé výrobky, po kterých zejména děti tak lační. Uvedené množství stačí na pět lahviček domácí svačinky, které dávám do skleněných obalů od jogurtů zemědělské firmy z Hlavnice u Opavy (jejich mléčné výrobky mi vozí Medovit z Bohumína společně se svou domácí zeleninou v bedýnkách).

dinkel-biskuitsSuroviny:

  • 4 balení (bio) zakysané smetany
  • 6 lžic (bio) třtinového cukru
  • půl balíčku (bio) vanilkového cukru
  • 2 lžíce (bio fair trade) kakaového prášku
  • 3/4 balení špaldových piškotů z DM Drogerie Markt

IMG_8073[1]Postup:

Do dvou misek dáme po dvou zakysaných smetanách a do každé 3 lžíce cukru. Do jedné přidáme vanilkový cukr, do druhé kakao. Promícháme, dokud se cukr, který bývá krystalový, nerozpustí. Pak čisté skleničky od jogurtů plníme těmito střídajícími se vrstvami:

  • IMG_8071[1]nalámané kousky piškotů
  • vanilková vrstva
  • čokoládová vrstva
  • končíme vždy vrstvou kysané smetany

Ideální je nechat dezert aspoň 24 hodin odležet, než si jej (děti) vezmou/ete jako svačinu do práce či do školy, aby piškoty stačily nasáknout chutí ochucené zakysané smetany a vytvořit hladkou hmotu.

V lednici vydrží 4 dny.

Dobrou chuť! 🙂